Hvordan blir man kvitt rennende nese?

Rennende nese er et veldig vanlig symptom når man er forkjølet. Det kommer av at slimdannelsen i nesen øker, og det som blir for mye renner ut. Mange får rennende nese på spesielle tidspunkt, for eksempel på morgenen eller sammen med et måltid. Hvis nesen begynner å renne når du har vondt i halsen, er det nesten alltid pga forkjølelse.

Anbefalte produkter

Forkjølelsen starter ofte med rennende nese

Omtrent en femtedel av alle som blir forkjølet har fortsatt snue etter to uker. En forkjølelse starter ofte med rennende nese. Etter hvert blir konsistensen tykkere og gulere. Men det trenger ikke bety at infeksjonen kommer fra bakteriene.

Kronisk tett nese, eller nese som stadig renner, kan komme av en allergi eller andre sykdommer. Allergisk rennende nese er vanligst om våren og forsommeren og forekommer ofte sammen med kløe i øynene. Som når man er forkjølet, får man også tett nese.

Rennende nese er ofte et tegn på at du begynner å bli forkjølet. Da er risikoen for å smitte andre størst. Smittefaren avtar etter noen dager når snuen blir tykkere.

  • Nesen renner mest i begynnelsen av forkjølelsen.
  • Allergisk rennende nese er vanligst om våren.

Finn svar på vanlige spørsmål:

Kilder:

* Hvorfor renner nesen når det er kaldt ute? – Wisegeek.org Clear answers for common questions. URL: http://www.wisegeek.org/why-does-my-nose-run-when-it-is-cold-outside.htm Hentet 2013-10-03

** BSI The secret life of snot- British Society for immunology. https://www.immunology.org/sslpage.aspx?pid=1666. Hentet 2013-10-03